سفارش تبلیغ
صبا ویژن
گدا فرستاده خداست ، کسى که او را محروم دارد خدا را محروم داشته ، و آن که بدو بخشد خدا را سپاس و حرمت گذاشته . [نهج البلاغه]
پاسخگوی سوالات پزشکی شما
 
 RSS |خانه |ارتباط با من| درباره من|پارسی بلاگ
»» باورهای شفابخش...

باورهای شفا بخش

در سال‏هاى اخیر مراکز تحقیقاتى مهمى در جهان تأسیس شده که دستور کار آن‏ها بررسى ارتباط بین مذهب و سلامتى است. خواستگاه این مراکز از جمله در دانشگاه‏هاى یال، میشیگان، راجرز، دوک و تگزاس مى‏باشد. تاکنون صدها مطالعه در این زمینه انجام شده، و نتایج همه این بررسى‏ها بر یک امر واحد اشاره مى‏کند و آن این است که : « آمار ابتلاء به بیماری و مرگ در افراد با ایمان کمتر از سایرین است و لذا این افراد سلامتى جسمى، روانى و اجتماعى و هم‏چنین، طول عمر و رضایت بیشترى از زندگى دارند.»

محققین به این نتیجه رسیده‏اند که اصول مشترکى در دستورات مذهبى ادیان عمده جهان از جمله اسلام وجود دارد که از سلامتى پیروان آن‏ها محافظت مى‏کند. این اصول از طریق رفتار بهداشتى(اسلوب زندگى بهداشتى)، برقرارى حمایت‏هاى اجتماعى و نیز، از راه‏هاى مافوق طبیعى، سبب حفظ و ارتقاى سلامتى افراد مى‏گردد. از جمله این دستورات دینی و مذهبی که نقش مهمی در سلامت افراد دارد روزه داری است .

پیامبر اکرم (ص) می فرمایند :

روزه بگیرید تا سالم بمانید.

روزه تشریع بزرگ خداوند بوده ، قدمتی طولانى داشته و در تمام ادیان آسمانی، جزو احکام واجب به شمار می­رفته است.  خداوند در قرآن ( بقره 183) می فرمایند:

   ای کسانی که ایمان آورده اید روزه برشما واجب شده، چنانکه بر آنان که پیش از شما بوده اند واجب شده بود، باشد که پرهیزگار شوید .

 . روزه اثرات فردى، اجتماعى، تربیتى، بهداشتى و درمانى زیادى را در جوامع بشرى ببار آورده و اثرات معنوى فراوانى را در وجود انسان به جای مى‏گذارد . می توان گفت جامع ترین و عالی ترین نوع روزه ، روزه ماه مبارک رمضان است. روزه یکی از ضروریات دین اسلام است که اسرار فراوانی در آن نهفته و پنهان گشته است و فهم عمیق و فلسفه آن بسیار مشکل است. آن مقدار محدودی که بشر توانسته به آن دست پیدا کند و بوسیلة آن بسیاری از بیماریهای جسمی و روانی و را درمان کند، ، نامش را روزه درمانی گذاشته است. 

روزه نوعی پاکسازی و تصفیه بدن است که هیچ روشی قادر به انجام این کار با این سرعت و موفقیت نخواهد بود. این روش به  دو شکل اجرا می شود.

یک نوع روزه درمانی،  معنوی است. انسان علاوه بر این که در یک فاصله زمانی چیزی نمی خورد به مسایل اعتقادی و درونی خود  نیز اهمیت می دهد . برای آنکه در این ماه  تحت تأثیر وسوسه ها قرار نگیرد با خدای خود عهد می بندد و  با دعا و ذکر، قلب خود را آماده می سازد . خودش را مجبور می کند که از کارهای ناشایست دوری کند که این عوامل باعث جلوگیری از بروز  بسیاری از  بیماریهای درونی خواهد بود. همان گونه که امام علی ( ع) می فرمایند : روزه قلب بهتر از روزه زبان است و روزه زبان بهتر از روزه شکم است . آثاری که این نوع روزه بر روح و روان دارد عبارتند از : باز دارنده از گناه ، تقویت اراده و عزت نفس، ایجاد صفای دل و پاکی ، تقویت صبر و شکیبایی ،شکل گیری قناعت ، همدردی با فقیران ،نظم وانضباط، آرامش اعصاب، کاهش افسردگی و وسواس ، تربیت نفس  و...

 نوع دوم روزه درمانی امساک از خوردن است. که از طریق کم خوردن و یا نخوردن در فاصله زمانی خاص می باشد و چون بصورت داوطلبانه  و با خواست درونی انجام می شود از نظر علمی با حس گرسنگی در فرد بسیار متفاوت است. می توان گفت روزه بهترین  نوع درمان بیولوژیکی است.

آنچه را که به عنوان آثار جسمی روزه می توان نام برد عبارت است از :

-         اثر بر سوخت و ساز و دفع مواد زائد

-         اثر برغلظت هورمونها

-         اثر بر دستگاه گوارش

-         اثر بر کاهش وزن

-         کاهش حملات صرعی

-         کاهش کلسترول

-         افزایش LDL و کاهش HDL

-         کنترل دیابت و چربی

-         دفع سموم متراکم در بدن

-         استراحت نسبی کلیه ها و دستگاه ادرار

-         کاهش رسوبات چربی در شریان ها در خصوص تصلب سرخرگ ها

-         درمان فشار خون

-         تاثیر در درمان آسم، واریس

-         اثر بر روی بیماریهای پوستی

-         افزایش قدرت انقباضی قلب

-         دفع چربیهای زائد

    روزه‌، تمام‌ دستگاه‌های‌ بدن‌، بافت‌ها، رگ‌ها، غدد، سیستم اعصاب‌، اجزای‌ بدن‌، دستگاه گوارش و سیستم اسکلتی‌ را به حالت طبیعی خود بازمیگرداند و به‌ همین‌ دلیل‌ است‌ که‌ دانشمندان اعتقاد دارند روزه‌عمر را طولانی‌ می‌کند، و  به‌ جسم‌ نشاط می‌دهد، انسان‌ را از کسلی‌ و سستی‌ نجات‌ می‌بخشد و ازمرض‌ها و دردها آزاد می‌کند. اخیراً در اروپا  و بسیاری‌ کشورهای‌ دیگر بیمارستان‌هایی‌ افتتاح‌ شده‌ که‌ از اینطریق، بسیاری‌ از بیماری‌ها و مرض‌ها را معالجه‌ می‌کنند.

در طب قدیم روزه اهمیت خاصی داشته، فیثاغورث و بقراط برخی از امراض را با روزه معالجه می کردند. حارث بن کلده طبیب معروف زمان بعثت رسول اکرم(ص) روزه را یگانه طریق معالجه بیماریها می دانست. ابن سینا فصلی از کتاب قانون را به مداوا با روزه اختصاص داده است.

همچنین در طب جدید نیز روزه به عنوان یک نوع درمان معرفی شده است:  دکتر الکسیس کارل در کتاب « انسان موجود ناشناخته » می­نویسد: «با روزه­داری، قندخون درکبد ریخته می­شود و چربی­هایی که در زیر پوست ذخیره شده اند، همچنین پروتئین های عضلات، غدد و سلولهای کبد به مصرف تغذیه می رسند. » دکتر منذردقاق که تأثیر روزه را در سلامت دستگاه گوارش و دستگاه عصبی بررسی کرده معتقد است: «اگر کسی بخواهد سلامت خود را حفظ کند، باید در طول سال، روزه ساده اسلامی را بطور مرتب به جا آورد و در هنگام افطار و سحر از زیاده روی در خوردن بپرهیزد. » پیامبر اکرم (ص) فرمودند: معده مرکز و خانه هر دردی است و پرهیز و اجتناب از غذاهای نامناسب و زیاد خوری اساس و رأس هر داروی شفا بخش است.

دکتر کارل‌ می‌گوید: « لزوم‌ روزه‌داری‌ در تمام‌ ادیان‌ تأکید شده‌ است‌. در روزه‌ ابتدا گرسنگی‌ و گاهی‌ نوعی‌ تحریک‌ عصبی‌ و بعد ضعف‌احساس‌ می‌شود ولی‌ در عین‌ حال‌ کیفیات ‌پوشیده‌ای‌ که‌ اهمیت‌ زیادی‌ دارند، به‌ فعالیت‌ می‌افتند و بالاخره‌ تمام‌ اعضا مواد خاص‌خود را برای‌ نگهداری‌ و تعادل‌ محیط داخلی‌ و قلب ‌قربانی‌ می‌کنند و به‌ این‌ ترتیب‌ روزه‌ تمام‌بافت‌های‌ بدنی‌ را می‌شوید و آن‌ها را تازه‌ می‌کند ». دکتر « گونل‌ پا »ی‌ فرانسوی می گوید: « چهارپنجم‌ بیماری‌ها از تخمیرغذا در روده‌ها ناشی‌می‌شود که‌ همه‌ با روزه‌ اصلاح‌ می‌گردد ».

وقتی‌ ماه‌ رمضان‌ فرامی‌رسد، برنامه‌های‌ زندگی‌عوض‌ می‌گردد و همین‌ تغییر برنامه‌، روح‌ انسان‌ را تازه‌ می‌کند و به‌ انسان‌ نشاط می‌دهد؛ زیرا روح ‌انسان‌، تغییر برنامه‌های‌ خوراک‌ و خواب‌ و امثال‌آن‌ را درک‌ می‌کند. این‌ مطلبی‌ است‌ که‌ تجربه‌ وروان‌شناسی‌ آن‌ را روشن‌ ساخته‌ است‌. به‌ روزه‌داران‌ در هنگام‌ افطار نشاط خاصی ‌دست‌ می‌دهد زیرا شخصی‌که‌ در طول‌ روز بایستی‌ بعضی‌ از مسائل‌ را رعایت‌ می‌کرده‌ (خوردن‌، آشامیدن‌) هنگام‌ افطار احساس‌ می‌کند از این‌ قید و بند رهایی‌ یافته‌ و همین‌ درک‌ آزادی‌، و البته احساس موفقیت در انجام فرامین الهی نوعی خرسندی‌ برای ‌انسان‌ به‌ ارمغان‌ می‌آورد.

اگر درک و برداشت درستی از ماه رمضان و فرهنگ رمضان باشد، ماه رمضان، «ماه معجزه‏ها است»                                                                                                                                                   برگرفته از .....

www.tebemoteali.com/Idealism/Idealism000222.aspx - 51k

نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » دریا ( پنج شنبه 86/11/11 :: ساعت 12:53 صبح )
»» لیست کل یادداشت های این وبلاگ

خلیج فارس
سوال و جواب 4:
سوال و جواب 3:
سوال و جواب 2:
سوال و جواب 1
[عناوین آرشیوشده]

>> بازدید امروز: 8
>> بازدید دیروز: 1
>> مجموع بازدیدها: 16714
» درباره من

پاسخگوی سوالات پزشکی شما
مدیر وبلاگ : [15]
نویسندگان وبلاگ :
دریا
دریا (@)[8]


در این وبلاگ آقای دکتر زارع در حد توان و بضاعت علمی خود و با توجه به تجربیات چندین ساله خدمت به مردم در مراکز مختلف درمانی، پاسخگوی سوالات پزشکی شما بازدید کننده عزیز می باشند.

» آرشیو مطالب
86
نکته ها 86

» لوگوی وبلاگ


» لینک دوستان

» صفحات اختصاصی

» طراح قالب